Vezérlőpult

Üdvözöljük Vendég !

Árusítások, apróhirdetések Androidos telefonon egy gombnyomásra. Töltse le! Ingyenes Gazdapiac.com alkalmazás


Termelői adatlap - araditanya

Fénykép


Nincs feltöltve kép


Név:

    Aradi Zsolt

Lakóhely (megye):

    Csongrád       [Árusítások a megyében]

Lakóhely (helység):

    Szeged     [Térkép]     [Árusítások ezen a településen]

Telefonszám:

    +36-30-303-70-77

Fő termék:

    Élőállat , Zöldség

Bemutatkozás, tevékenység:


    1997-ben vásároltuk meg a tanyát pihenés céljából. Eleinte csak néhány tyúkot tartottunk, illetve a tanyához tartozó 2 hold földön termeltünk takarmányt az állatainknak.
2004-ben kezdtük megvásárolni a környékbeli földterületeket, melyek mára 17,5 ha-t tesznek ki. Ugyanebben az évebn regisztráltattuk magunkat őstermelőként, 2006 óta családi gazdaságként működünk. Tevékenységünket főként a szántóföldi növénytermesztés (gabonafélék, takarmánynövények, zöldségfélék) termesztése adja, amit fokozatosan egészítettünk ki az állattenyésztéssel. Baromfitartással kezdtük, majd fokozatosan bővítettük az állatállományunkat: ma már sertés- és juhtenyésztéssel is foglalkozunk.
Az állattartást az az igényünk hívta életre, hogy saját magunkat és tágabb családunkat friss, megbízható forrásból származó hússal, tojással lássuk el. Elkötelezettek vagyunk mind az őshonos fajták tenyésztése, mind a hagyományos tartási technológiák megőrzése (legeltetés, szabadon tartás) mellett. Az általunk tenyésztett őshonos fajták (cigája és racka juhok, magyar nagy fehér sertés, mangalica) húsa a hagyományos tartási körülmények és a tápok mellőzése miatt egészségesebb és finomabb, mint a kizárólag istállózott, nagyüzemi tartású egyedeké.
2006 óta magunk keltetjük az általunk tartott baromfiféléket: gyöngytyúkot, parlagi pulykát, magyar vadas tarka kacsát, kendermagos és erdélyi kopasznyakú tyúkot. Mindezek mellett tartunk törpe cochint, óriás brahmát, valamint andalúziai kék tyúkot is. Keltetési kapacitásunk kb. 500 tojás egy időben. A feleségem 2008-ban elvégezte a mezőgazdasági vállalkozó tanfolyamot, ahol szakdolgozatát baromfikeltetésből és tenyésztésből írta.
Van néhány kiegészítő jellegű, hobbi célú tevékenységünk is: kb. 5 méhcsalád szolgáltatja számunkra a finom és egészséges termelői mézet, valamint tagja vagyok a Magyar Postagalamb Sportszövetségnek is. A sport célú galambtenyésztésen túl kacagó gerléket, gyémántgalambokat, papagájokat (hullámos, nimfa, sárga kecske) tartok hobbi célból. Vadászom (amikor időm engedi), így a család élelmezését némi vadhússal is ki tudom egészíteni.
Közelebbi céljaink között szerepel a tanya jó földrajzi fekvésének kihasználása(bicikliút mellett vagyunk, bivalygulya, Madarász-tó közelsége), a fokozódó falusi turizmus kapcsán falusi vendéglátóhely kialakítása, ahol hagyományos alapanyagokból készítjük majd el a különféle tradicionális ételeket. Ezen kívül, földterületeink gazdaságosabb megművelése érdekében saját mezőgazdasági géppark (traktor, kiegészítő munkagépek) vásárlása is terveink között szerepel.

Üzenet küldése:

Üzenetküldés átmenetileg szünetel. Ha szeretné felvenni a kapcsolatot a termelővel, írjon a gazdapiac (kukac) gmail.com címre, és mi továbbítjuk az üzenetét!

araditanya feladott hirdetései

Követem RSS-en keresztül.

1: 2012-07-12 Szeged

2: 2012-07-31 Mórahalom

3: 2012-07-09 Mórahalom

4: 2012-05-06 Szeged

5: 2012-05-06 Szeged

6: 2012-01-01 Szeged

7: 2012-07-12 Mórahalom

8: 2012-01-01 Szeged